Volvo S60 ще получи PHEV задвижване с 415 к.с.

S60

Volvo ще представи новото поколение S60 следващата седмица на специално събитие, проведено в производственото предприятие в Чарлстън, Южна Каролина.

Това обаче не е единственото важно съобщение, направено от шведската автомобилна компания, тъй като тя също говори и за топ модела „Polestar Engineered“ на S60. Той ще се появи над R Design и ще използва T8 Twin Engine задвижване и електрически мотор.

Двигателят осигурява 400 к.с. и 640 Nm въртящ момент и заедно с малкия електродвигател, който формира PHEV задвижващата единица, общата мощност е 415 к.с. и 670 Nm въртящ момент.

Според Volvo, „подобренията на софтуера подобряват разхода на гориво и врените емисии и улесняват смяната на скорости“. В същото време, вицепрезидентът на компанията, Хенрик Грийн, описва модела като „вълнуващ автомобил“, като заявява, че „всички компоненти са добре настроени, за да работят заедно“.

„Електрическите коли са нашето бъдеще. Днес стартира нова ера за електрифицираните модели на Volvo, като Polestar поставя началото“добави президентът и главен изпълнителен директор на Volvo Хакан Самюелсон. „Тази стратегия е твърдо залегнала в нашето споделено електрическо бъдеще на автомобилната индустрия“.

Освен че предлага някои новости в колата, компанията споменава още няколко подобрения, които ще очертаят ясна линия между S60 T8 Twin Engine и останалата част от семейството на S60. Това са означенията Polestar, черни хромирани изпускателни тръби, специални алуминиеви джанти, спирачни апарати Brembo в златно, което е „новият отличителен цвят за Polestar компонентите“ и златни предпазни колани.

Окачването е multi-link и на двете оси, което втвърдява пружините и амортисьорите, като запазва комфорта, докато щангите амортисьорите са споделени с Polestar 1.

Както се очакваше, новият хибриден задвижващ механизъм няма да бъде ограничен само до трета генерация S60, тъй като Volvo ще го предлага и в V60 Estate и XC60. Последните два модела обаче няма да пристигнат до следващата година.