r-line

Броени дни остават до старта на автомобилното изложение в Лос Анджелис, а вече е известно, че там ще бъде представена R-Line версията на VW Tiguan.

Въпреки гръмкото заглавиe мощността както винаги остава непроменена, така че под предния капак кротко ще продължи да мърка 4 цилиндровият турбо мотор, разполагащ с напълно достатъчните за семейни преживявания 184 к.с. Те задвижват гумите чрез 8-степенен автомат, който доста често бива критикуван заради пълната му липса на атрактивност. Но… тук говорим за удобен ежедневен мини SUV.

R-Line-а обаче ще се постарае да придаде известна агресия в имиджа на Tiguan. В зависимост от нивото на оборудване всъдеходчето ще бъде снабдено с 19 или 20 инчови алуминиеви джанти, готини метални педали, обновена предна броня с лошо гледащи въздушни отвори, както и черен гланциран дифузьор отзад, който се нуждае от известно втренчване, за да бъде забелязан. Повтаряме – говорим за семейно джипче!

Осве всичко това, от Volkswagen са се постарали да напомнят десетки пъти името на модификацията чрез множество табелки с надпис R-Line разположени по екстериора, волана, инфотейнмънт системата, лайсните и т.н.

Сумата, която клиентите ще трябва да доплатят за версията е $1795 за SEL и $1495 за SEL Premium. Разликата в числата се дължи на добавените паркинг сензори в по-ниското ниво на оборудване SEL, тъй като в Premium те вече са налични.