Volkswagen Jetta 2018

Jetta

Volkswagen Jetta за жалост изпадна тотално в сянката на своят брат – Golf. Седанът не е толкова гъвкав и практичен и сякаш няма да докосне сърцето ви.

Големите промени в Jetta ще настъпят през 2019 г. с цялостен редизайн на седана. Най-забележителното към настоящия момент е пускането на два нови варианта – Wolfsburg и SE Sport. За жалост отпада спортният GLI с 6-степенна скоростна кутия. Wolfsburg версията включва козметични промени като кожени седалки например. Спортната модификация пък пристига с черни елементи в интериора и екстериора, както и малък заден спойлер. Нови джанти и хромирана решетка допълват освежаването.

Всички двигатели в Jetta са 4-цилиндрови и разполагат с турбокомпресор. Всички остават непроменени с изключение на GLI версията. 2.0-литровият агрегат губи ръчната скоростна кутия, която е заменена от 6-степенна с двоен съединител.

Стандартно моделът идва с 1.4-литров 4-цилиндров турбоагрегат и 150 к.с. Към него се свързва 5-степенна ръчна или по избор 6-степенна автоматична скоростна кутия. Стоящите по-високо SEL и Sport модели предлагат 170 к.с. от 1.8-литров турбо двигател, предлаган с автоматик. GLI версията с 210 к.с. от 2.0-литровия агрегат ще пристига до края на тази година и с ръчни скорости, след това ще даде път само на автомата.

Jetta

Интериорът в Jetta е комфортен и учудващо просторен. Пространството и видимостта са по-добри от доста от конкурентите му. Двете нови модификации – Wolfsburg и SE Sport предлагат известно разнообразие в кабината. Първата предлага предни кожени седалки с подгрев и кожа на скоростния лост и ръчната спирачка. Втората от своя страна пристига с панорамен покрив и доста черни детайли в интериора.

Екстрите, които предлага моделът са прости, но елегантни. Двузоновият климатроник е задължителен в този клас, но е наличен само в SEL и GLI моделите. Подгревът на предните седалки все пак може да бъде поръчан и в базовите модели.

Jetta

Инфо-развлекателната система в Jetta остава непроменена. За жалост тя остава малко бавна и наличието на повече захранващи изходи в кабината също би било добре. Като изключим по-гъзарската аудио система в SEL, предпочитаме тази от Golf. Стандартните S модели пристигат с 5.0-инчов дисплей, докато следващите разполагат с 6.3-инчов. Навигацията отново е достъпна при по-високите изпълнения. Car-Net системата присъства при всички модели, освен най-базовия и дава възможност за свързване с Android и Apple продукти. GLI моделът разполага с Fender аудио система с 9 говорителя.

С нетърпение очакваме новата Jetta през 2019 г., но и в настоящата има някои новости. Производителят ни разсейва с нови джанти, като 16-инчовите се предлагат за S и Wolfsburg моделите. SE Sport и SEL пристигат със 17-инчови, а GLI е предлаган с 18-инчови джанти. Нова предна решетка и заден спойлер на SEL модела допълват част от екстериорните промени. Новите две модификации включват минимални промени по външния вид, които трудно бихте забелязали.

С две думи ще кажем, че новостите по настоящия модел са незначителни. Типично за германските марки и VW поддържат интереса към модела до излизането на новата версия през 2019 г. Jetta остава все така скучна и прекалено практична и все повече изостава от вълнуващия Golf.