Volkswagen I.D. Electric Hatch се очаква догодина с опции за батерия

I.D.

Предстоящият Volkswagen I.D. хечбек ще бъде на разположение с три различни батерии, според Auto Express.

Автомобилът, понастоящем с кодово наименование Neo, ще бъде първият от Volkswagen I.D. флотилията електрически превозни средства и да се продава преди края на 2019 г.

„Ще имаме три различни диапазона за I.D. хечбек, за хора с различен бюджет. Базовият автомобил ще покрива 330 км. според WLTP и ще има по-ограничено представяне“, каза ръководителят на продуктовата линия на VW E-Mobility, Кристиан Зенгер.

„Ако хората искат по-бърза кола, тогава не искам да се връщат след три месеца, като ми казват, че е бърза, но пробегът е твърде кратък. Така че, ако искате бърза кола, ще ви е необходима по-голяма батерия – просто е. „

Очаква се базовият модел да събере впечатляваща батерия от 49 кВтч. Зенгер разкри, че средният модел ще има диапазон от 450 километра. Като се има предвид това, предполагаме, че моделът с максимален обхват трябва да достига 600 км. Това би дало на I.D. значително предимство пред конкурентите от Nissan и Tesla.

Отвъд очакваните батерии, Зенгер добави, че I.D. хечбек ще бъде първият онлайн автомобил на марката. Клиентите ще могат да извършват прости актуализации изцяло онлайн.

Електрическият хеч ще бъде произвеждан в завода в Цвикау на VW. Компанията ще строи първоначално 1500 броя на ден и в крайна сметка да увеличи производството до достигане на пълния капацитет през 2021 г.