Volkswagen ще се завърне на Pikes Peak с екстремна машина

Volkswagen Motorsport пусна няколко загадъчни снимки, които предполагат, че се готви нещо голямо.

Компанията все още пази детайлите в тайна, но ползва следните хаштагове заедно с изображенията – „#UnfinishedBusiness #ChallengeReloaded #1Score2settle #VW.“ Същите тагове се появиха и по-късно, показващи участието на Volkswagen през 1987 г.

От кадрите се предполага, че бъдещата екстремна кола ще участва в изкачването Pikes Peak 2018 г. То се провежда в Колорадо и догодина ще бъде на 24 юни. През 1987 г. Volkswagen с уникален Golf с два 1.8-литрови турбо мотора. Всеки от тях отговарял за една от осите и колата можела да се движи с предно, задно и 4х4 предаване. Въпреки огромния потенциал, след проблеми, състезателният автомобил трябвало да се откаже.

Въпреки липсата на информация, се предполага, че колата може да има и електрическо задвижване. За това подсказва липсата на дупки за охлаждане. От кадрите изглежда, че Volkswagen разработва машината специално за състезанието. Тя не прилича на нищо, излязло досега от фабриките им и няма да се базира на продуктов модел. Можем да различим агресивна аеродинамика, куполен кокпит и огромно крило отзад.