Volkswagen ще разработва квантови компютри с Google

Volkswagen

Volkswagen ще си партнира с Google в разработването на нови технологии в автомобилостроенето. Акцентът е върху квантовите компютри.

Bloomberg съобщават, че германският производител ще използва квантовото изчисление. То ще се използва за симулации на структурата на батерии в електрическите автомобили, развитие на изкуствен интелект за автономно шофиране и усъвършенстване на системи за управление на трафика.

От VW заявиха, че искат да са първите на пазара, развили изцяло нови дигитални технологии. Мартин Хофман, главният информационен директор на компанията заяви, че преследването на лидерството е възможно, когато технологията стане налична на пазара.

Като част от сътрудничеството, технологичният гигант Google ще осигури устройства които обработват информация, като използват принципите на квантовата механика. Преди да постигне споразумение с Google, Volkswagen използва квантовото изчисляване през март, за да оптимизира трафика за 10 000 таксита в Пекин.

„Очакваме с нетърпение да проучим как квантовата изчислителна техника може да се промени и донесе напредък в автомобилната индустрия“- това заяви Хармут Невен, ръководителят на лабораторията за квантов изкуствен интелект на Google.