Volkswagen сподели идеята си да разпространи спортния пакет R-Line в по-широк кръг от моделната си гама, като в това число влиза и седана Arteon.

За разлика от средно-размерния седан на марката Passat, където R-Line е наличен като самостоятелно ниво на оборудване, в спортно ориентирния Arteon той ще се получава срещу доплащане от страна на клиента. Ще може да се комбинира с всички версии на модела – SE, SEL и SEL Premium. Възможно е модификацията да върне възможността за избор на ръчна скоростна кутия, която се предлагаше в предшественика CC, а от гледна точка на двигателя, той остава непроменения 2.0 литров турбо мотор с 268 к.с. Мощността ще бъде изпращана единствено към предните колела, без опция за 4х4.

Това, което забелязваме като подарък от R-Line баджа за външния вид на Arteon са 19 инчови (и 20 инчови по желание) колела, снишена предница с лъскави кантове на въздухозаборниците, черно задно крило, което е всичко останало, но не и огромно.

В интериора промените са също толкова „драстични“, колкото и отвън. По тапицерията са се появили контрастни шевове, скоростния лост и волана имат нова облицовка, а педалите са придобили по-спортна визия с новите табелки и металния си блясък.

Цената на пакета все още не е обявена, но това със сигурност ще се случи с напредването на годината, когато наближи дебюта на Volkswagen Arteon R-Line.