vauxhall corsa vxr

През последните малко над 20 години хечбек сегмента се утвърди като един от най-конкурентните на автомобилния пазар и дори се зароди термина „хотхеч“, който определя спортно насочените хечбек модели. В този клас от години доминират VW Golf GTI, Honda Civic Type R, Ford Focus RS, както и много други малоразмерни бегачки, една от които ще ви представим сега.

Ако направите проучване сред феновете на хечбек класа с въпроса „Как според вас изглежда перфектния хотхеч?“, то със сигурност отговорът ще е от сорта на „Триврато купе, ръчна скоростна кутия, агресивен турбо бензинов двигател по възможност с над 200 к.с. Добре дошли ще са амортисьори на Billstein, диференциал с блокаж на Dexler и спирачки Brembо.“ Е… автомобилът, който отговаря на описанието се казва Vauxhall Corsa VXR Clubsport и един такъв в момента е обявен за продажба на страхотна цена в британски сайт за автомобили.

Цената му е малко над 9000 паунда, което го превръща в страхотна сделка, предвид факта, че говорим за кола на 4 години с изминати 21 000 км и каталожна цена над 22 000 паунда.

Малкият хеч не може да се похвали с впечатляващ дизайн на интериора и външния вид, но още в годините на неговото лансиране като модел медиите предвидиха, че Corsa VXR ще се хареса на малка, но доволна аудитория фенове. И защо не? Колата разполага с всичко нужно да прекарате чудесен ден на пистата. 1.6 литров турбо мотор с 205 к.с., LSD диференциал, 6 ръчни скорости, ниско тегло, страхотно сцепление и среден разход от 7.5 литра за 100 км.

Темата за хечбековете е безкрайна дискусия с противоречиви мнения, но истината е, че този малък разбойник е излишно подценен, а същевременно може да ви предложи безброй усмивки на лицето за една дооста достъпна сума.