Да имаш сериозно модифициран автомобил е мечта за едни и начин на живот за други. Тъй като въображението няма граници, се запознайте с мъжа, който се опитва да постави двигател на Lamborghini Gallardo във Volvo 245 от 1975 г.

Атмосферният V10 идва от разбита GT2 състезателна машина. Тя е внесена от Дубай в Швеция и има пукнат блок, така че се нуждае от нов. Човекът, който се заема с този ненормален проект, трябва да измисли начин да свърже управлението, алтернатора, компресора на климатика и всички останали части.

Ще са необходими специални колектори, както и начин за свързване със скоростната кутия. Голямото предизвикателство наречено пространство е много ограничено. Въпреки това той смята, че може да се лиши от трансмисията на Gallardo и да я ползва друга, която да задвижи старото комби.

Ако успее да завърши проекта, това ще е най-бруталният „слийпър“ с над 550 к.с., като всичко останало ще остане фабрично, включително боята, интериора и… да, дори стоманените колела.

Имайте предвид, че това не е първата смяна на мотора. Преди V10-ката от Lambo, 44-годишното комби обичаше да върви настрани, задвижвано от 2JZ двигател от Supra.

Собственикът има редица интересни машини, включително класическо Camaro SS, по-стара Supra и Lamborghini Gallardo, което той нарича „неговото бебе“. В друг гараж се намира старото Gallardo на Jon Olson, което също е проектен автомобил.