Toyota Yaris Sedan 2019 дебютира с много „сладко лице“

Yaris

Toyota приветства Yaris седан 2019 в своята гама, допълнен с ново име, свежо лице и три нови варианта.

Външният дизайн на Yaris sedan, някога известен като Scion IA, преди да се превърне в Yaris IA, е първото нещо, което хваща окото. Отпред моделът не е променен много и все пак прилича на сом с екстравагантна решетка и фарове, които нямат дори намек за агресия, а просто изглеждат сладки.

Любопитно е, че Toyota все още няма да пусне снимки, показващи задната част на новия Yaris, но ни беше предоставен поглед върху ревизирания интериор.

Всеки продаден Yaris седан 2019 ще бъде оборудван със 7.0-инчова мултимедийна система с тъчскрийн с разпознаване на глас, дистанционен интерфейс, управление от волана и Bluetooth връзка.

Освен това автомобилът включва задна камера, звукова система с шест говорителя, AUX аудио жак и USB порт. Също така круиз контрола и старт бутона са стандартни за модела.

Предлаганите варианти за модела  са L, LE и Premium класа XLE. Разликата на модела XLE от по-ниските опции, са изработените от естествена кожа предни седалки, кожен волан, климатроник, автоматични LED фарове, чистачки със сензори за дъжд и вътрешно осветление. Както LE, така и XLE също получават фарове за мъгла и отопляеми огледала с LED мигачи. Типичните електрически огледала се предлагат стандартно и в L модела.

Клиентите ще разполагат със седем цвята, включително Frost, Chromium, Graphite, Stealth, Sapphire, Pulse и Icicle.

Всички варианти на Yaris са оборудвани с 1.5-литров бензинов двигател, снабден с 6-степенна ръчна трансмисия или автоматична такава. Задвижващият механизъм осигурява 106 к.с. при 6000 об/мин. и въртящ момент от 140 Nm при 4000 об/мин. .

Стандартните системи за безопасност включват динамичен контрол на стабилността, Traction Control, система за предотвратяване на сблъсък при ниска скорост и „умна“ спирачна система.

Продажбите на Yaris седан 2019 ще започнат тази есен. Цените все още не са обявени.