toyta yaris

Ок, това е статията продължение, в която ще говорим отново за мега яката Toyota Yaris с над 200 к.с., разработена от Gazoo Racing

В предишната статия споменахме, че мощността на японския хотхеч се очаква да бъде над 205 к.с., идващи от 1.8-литровия мотор с компресор. За жалост все още не е ясна конкретната цифра, но за това пък можем да кажем, че със сигурност скоростите ще са шест и ще използват диференциал с ограничено приплъзване (LSD).

toyota yaris 200 к.с.
Говорим за Yaris GRMN, a какво значат буквите GRMN? Gazoo Racing Masters of Nurburgring – тоест… разбрахте – машини за завои.
За да стане градският автомобил конкурентен спортист, компанията е усилила шасито, сложила е нови пружини и амортисьори, както и по-голяма стабилизираща щанга отпред, всичко това с партньорството на Sachs.


За външните промени вече говорихме, а и те са очевидни – BBS джанти, дифузьори и средно разположен ауспух са нещата, които веднага заемат полезрението ни.
Интериорът пък e запълнен от красиви спортни седалки от алкантара, кръгла топка за скоростния лост и волан, напомнящ семейните си връзки с GT86.

Продажбите започват през другата година, а цената на Toyota Yaris GRMN ще се уточни малко по-късно т.г.