Toyota от край време имат слава на автомобилна компания, която е ориентирана и към по-динамично настроените си клиенати. Да вземем Supra, AE86, Celica, MR2  и куп други. Последното десителетие, марката се превърна в един от най-мащабните производители. За съжаление обаче, като че ли забравиха за феновете си, онези които не искат автомобил, който просто да ги закара от точка А до точка Б, а да преживеят радостта от пътуването. За щастие на пазара се появи Toyota GT86, а сега започнаха да запълват и сегмента от хот-хечове. Абе с две думи, има светлина в тунела за ентусиастите.

Toyota Yaris GRMN със сигурност е кола, която се отличава на светофара. Голямо задно крило, накрайници на изпускателната система в центъра на задната брония и големи алуминиеви джанти, чудно ! Ако последно сте сядали в Toyota Avensis, то какво ще очаквате от интериора ? Вероятно – сравнително удобен, опростен, практичен, тук там някой монитор, но като цяло – СКУКА. Да, ама не! Малкият бързак е пипнат и то както подобава – дълбоки спортни седалки, уникален трилъчев волан с червен шев, алуминиеви педали. Абе постарали са се хората и макар автомобила да не впечатлява с грандиозна мощ, то изглежда зверски агресивно.

Освен това колата е оборудвана с дифернциал с ограничено приплъзване, спортно окачване, вентилирани спирачни дискове, както и „Launch control“. Макар и малкият спортист да разполага с „едва“ 209к.с. (не че е малко), то всъщност той се представя повече от отлично. 1.8-литровият агрегат се нждае от едва 6 секунди за да развие 100 км/ч, а стартът му е просто впечатляващ.