Toyota Supra 2020 изтече в официални снимки

Supra

Toyota Supra 2020 ще бъде представена на Северноамериканското международно автомобилно изложение следващия месец, но изглежда, че компанията случайно развали изненадата.

Според член на форума SupraMKV, Toyota Германия са изпратили тези две снимки, след като са се присъединили към списъка на чакащите за Supra.

Нека разгледаме снимките. Предната част на Supra включва три големи въздушни отвора и тънки LED фарове. Можем да видим и преден сплитер и канарди, които по-рано този месец бяха разкрити.

Движейки се по-назад, можем да видим предните вентилационни отвори на калниците и полегато предно стъкло. Supra също така разполага с двойно изпъкнал покрив, аеродинамични странични прагове и леки колела, зад които имаме мощна спирачна система.

Зад мускулестите задни калници е спортната задница, която се отличава със забележим спойлер и тънки задни светлини. Можем да видим и агресивна задна броня с вграден дифузьор и вдъхновена от F1 централна стоп светлина. Други забележителни характеристики включват двойна изпускателна система и канарди отзад.

Supra

Последните снимки не разкриват интериора, но ние ще ви покажем какво да очаквате, благодарение на многобройните течове и шпионски снимки. Шофьорите ще седнат зад 3-спицов волан и ще се озоват пред цифров инструментален клъстер. Собствениците ще намерят и тънки вентилационни отвори, свободно стояща инфоразвлекателна система и редица метални акценти.

Toyota не споделя техническите спецификации, но главният инженер на Supra Тецуя Тада вече потвърди, че автомобилът ще бъде задвижван от двигател, произведен от BMW, тъй като 6-цилиндровия редови агрегат е задължителен за автомобила. В BMW Z4 M40i, той произвежда 382 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Това дава възможност на роудстъра да се ускори до 100 км/ч. само за 4,4 секунди.

Можем също да очакваме адаптивни амортисьори и електрически заден диференциал с ограничено приплъзване. Моделът също така трябва да има разпределение на теглото 50/50 и купе, което е почти толкова твърдо, колкото при Lexus LFA.