Новата Toyota Supra се появи по-рано тази година и вече е време да видим как се справя срещу европейските си конкуренти.

Autocar наскоро взе бяла Supra и я изправи срещу BMW M2 Competition, Porsche 718 Cayman T и Alpine A110. Всяка от тези четири машини са спортни коли с две врати и забележително представяне, но се различават по редица (значими) начини.

За начало, Alpine и Porsche са със средно-разположени двигатели, докато M2 Competition и Supra са с класическо разположение отпред. Това означава, че те се държат съвсем различно. Освен това, Alpine е най-хардкор и лишен от всякакви екстри автомобила от четирите. Макар това да го прави изключително забавен на писта, той е донякъде неудобен за ежедневна употреба.

Що се отнася до мощта, М2 Competition властва над всички. Неговият 3,0-литровият twin-turbo 6-цилиндров двигател, взет от M3, осигурява 404 к.с. За сравнение, Cayman T предлага 296 к.с., Toyota Supra има 335 к.с., а Alpine – 248 к.с.

Британското списание заключава, че и четирите са изключителни и избирането на категоричен победител е трудно. Всички те са много приятни за шофиране, но всеки има свои собствени уникални предимства и недостатъци. Няма да ви кажем кой автомобил получава званието най-добър, но всички са достойни за титлата.