Toyota Supra получи тунинг пакет от…. AC Schnitzer

AC Schnitzer

Тунинг специалистът на BMW AC Schnitzer представи своя първи по рода си проект върху Toyota под формата на… GR Supra.

Това не бива да ни изненадва, като се има предвид множеството компоненти, споделяни между Supra и BMW Z4 M40i. AC Schnitzer може и да е сред последните компании, които работят върху новата Supra, но това, което представят заслужава похвала. Нека започнем със сърцето на GR Supra, което е 3-литровият turbo агрегат на BMW.

В заводски вид той произвежда 335 к.с. и 500 Nm въртящ момент. AC Schnitzer го засилва до 394 к.с. и 600 Nm.

Може да ви се струва малко в сравенение с други тунери, но AC Schnitzer играе безопасно, предлагайки гаранция до 36 месеца за мощността и въртящия момент. Специалистът не разкрива спецификации за ефективността, но комплектът очевидно подобрява ускорението и максималната скорост на Supra.

Освен че работи по двигателя, AC Schnitzer подобрява звука и външния вид на модела, като монтира спортен заглушител. Клиентите могат да поръчат кръгли накрайника от карбон или черна анодизирана неръждаема стомана.

Шасито също получава внимане, като немският тунер добавя регулируемо окачване на RS с множество настройки, които улесняват постигането на перфектната настройка. В резултат на това Toyota Supra 2020 седи с 25 мм по-близо до земята за по-нисък център на тежестта и подобрено завиване.

AC Schnitzer твърди, че RS окачването също осигурява добър комфорт при шофиране благодарение на високия ход на пружината. Имайте предвид, че за клиентите, които искат само по-нисък комплект, компанията предлага пружини, които понижават автомобила с приблизително 15 мм.

Тунерът може да монтира 20-инчови джанти от лека сплав AC1 в BiColor или Anthracite или 20-инчови AC3 леки ковани колела в среърно/антрацит или антрацит/сребро.

Що се отнася до бодикита, акцентите включват матов черен допълнителен сплитер, направен от ASA (Acrylnitril-Styrol-Acrylester), карбоново „Racing“ задно крило с алуминиеви крепежи, триъгълни отвори на капака и държач за предния номер. Вътре редица компоненти получават алуминиева визия: превключващите лопатки, педалите, държача за ключове и капак за контролера iDrive.