toyota supra

Toyota Supra ще се произвежда в партньорство с BMW

Няма автомобилен фен на Земята, който да не познава моделът Toyota Supra, да не е писал в търсачката на YouTube стотици пъти „Toyota Supra sound“ или „Toyota Supra Acceleration“. Дори и да не сте, то тогава сте гледали „Бързи и яростни“ и знаете за какво говорим.

Да, тя е шумна и бърза, също така е спряна от производство през 2002 година след само 4 години живот на поточната линия. За нейните фенове няма отговор на въпроса „Защо?“. Защо Toyota Supra не се произвежда до ден днешен?

Но това е напът да се промени.
toyota-supra

На октомврийското автомобилно изложение в Токио, японската компания ще представи обновената визия на спортното купе. Тя ще бъде на базата на концептуалния модел FT-1 , който видяхме преди две години, а дизайнът ще е доста по-разчупен от този на GT86.

Подробности около двигателната гама на новата Supra, която ще се произвежда в партньорство с BMW, все още не са разкрити. Въпреки това се предполага, че ще се предлагат три опции, като започнем от турбо 2.0-литров с 255 к.с., 3.0-литров шестак с турбокомпресор и 340 к.с., а по-нататък колекцията ще се допълни от 2.5-литров хибрид.
supra

Като споменахме приятелските отношения между BMW и Toyota, тук е мястото да вметнем, че през септември на изложението във Франкфурт ще бъде показана и новата генерация на BMW Z5. Тя е другото спортно дете на двете компании, което ще получи турбо четири цилиндров мотор и редови шестак. Новото BMW Z5 ще изплзва и множество от карбоновите технологии и компоненти на i3 и i8.