Toyota Supra и BMW Z4 в спор с Ford Mustang

Toyota Supra и BMW Z4 искат да демонстрират, че не съществува компромис, ако ги изберете пред автомобили с по-големи мотори, що се отнася до производителността.

Вече видяхме достатъчно състезания с участието на новата Supra и Z4 M40i. Почти всеки, докоснал се до тях, бърза да ги изправи срещу конкурентни и сходни спортни автомобили. Този тест, обаче е малко по-различен, тъй като противникът е Ford Mustang GT.

Струва си да се отбележи, че Mustang GT е значително по-евтин от Supra и Z4 M40i и не принадлежи в една и съща ниша. Въпреки това, и той е с предно-разположен агрегат, задвижване на задните колела и е ориентиран към ентусиастите. Това е кола, която е бърза и забавна за шофиране, но няма да ви разори. Нищо чудно, че това е най-продаваната спортна кола в света.

Тестът се провежда в Южна Африка, където 5,0-литровият атмосферен V8 на Mustang GT осигурява 444 к.с. Това е по-малко от 460 к.с. в САЩ, но все пак е доста повече от 335 к.с., доставени както от Supra, така и от Z4 M40i.

Тестът на Car Magazine тества ускорението до 0-100 км/ч., както и спринта на четвърт миля и половин миля. Както Supra, така и Z4 M40i имат значителни предимства, на старта, но с допълнителната си мощност може ли Mustang да компенсира загубената си позиция?