Toyota RAV4 Hybrid 2019 пристига със сериозна мощ

RAV4

Toyota отпразнува европейската премиера на RAV4 на автомобилното изложение в Париж, представяйки най-новото поколение на своя компактен SUV след световния дебют на автомобилното изложение в Ню Йорк по-рано тази година.

Новото поколение RAV4 е изградено на платформата TNGA-K, която е първа за SUV на Toyota.

Благодарение на TNGA платформата, центърът на тежестта е много по-нисък, твърдостта се увеличава с 57%, а разпределението на тежестта е 51 на 49 отпред назад. Задното окачване е с двоен носач, който предлага по-добро качество на каране, по-добро поведение и по-голяма точност.

Задвижването на новата Toyota RAV4 Hybrid съчетава 2.5-литров бензинов Dynamic Force двигател с два електрически мотора. Тяхната комбинирана мощ е с 219 к.с., в сравнение със 194 к.с. в предишния модел.

Хибридното задвижване от четвърто поколение има много подобрения, включително модул за управление на мощността и никел батерия, която е по-малка и по-лека от предната технология и предлага понижена електрическа и механична загуба.

Предавателната CVT кутия все още е налице, но Toyota твърди, че вече има подобрения в нейната работа, без да се впуска в подробности. Хибридната версия на новия Toyota RAV4 също получава „значително подобрена“ електрическа система за задвижване на четирите колела, която според компанията идва без проблеми. Количеството на въртящия момент, което може да се насочи към задния мост, също се увеличава с 30%, като разпределението отпред и отзад варира от 100: 0 до 20:80, което прави RAV4 по-способен при различни условия на шофиране.

Toyota очаква новия RAV4 Hybrid да продължи успешната линия на предшественика си, който постигна 85% от общите продажби на RAV4 само в Западна Европа. Клиентите в региона ще получат и 2.0-литров бензинов вариант с ръчна или автоматична скоростна кутия.

2.0-литровият бензинов вариант на новия RAV4 ще включва механична система за задвижване на всички колела, която за моделите, оборудвани със CVT кутия, ще бъде снабдена с разпределение на въртящия момент към задния мост.