Имплантирането на 2JZ двигателя в платформата GT86 едва ли е нешо ново, но този екземпляр е един от най-бързите, които сме виждали.

Яркият зелен Scion FR-S на Брейди Джонсън, известен още като Toyota GT86, откакто японският производител закри своята „младежка“ марка през 2016 г., се развива през годините и сега работи на 3,5 бара налягане. Това води до много внушително време на 1/1 миля.

Най-новата версия на фабричния FR-S идва с чудесно модифициран 2JZ, която е придружен от 76-милиметров турбокомпресор и нитро система, която помага за по-бързо завъртане на турбото.

Всичко това се равнява на лично най-добро време от 7.57 секунди на 1/4 миля при скорост от 291 км/ч. На динп, двигателят произвежда 1,200 к.с., но не при максимално налягане.

Няма да видите тези цифри от FA20 двигател, но със сигурност не се изкарват толкова лесно и от легендарния 2JZ-GTE, един от най-здравите двигатели, създадени до този момент. И това е за мотор, който фабрично идва с 280-330 к.с. в четвъртото поколение Supra.

Като се има предвид, че според Джонсън това е FR-S с оригинално шаси, това е едно наистина мега постижение.