Toyota GR Supra ще участва в 24 часа на Nürburgring

Supra

По-рано тази година на автомобилното изложение в Женева, Toyota Gazoo Racing показа на света концепта Supra GT4, което беше предварителен поглед към GT4 състезателната кола.

Сега е време да видим истинския автомобил, тъй като състезателното подразделение на Toyota обяви, че ще влезе с две коли в 24-те часа на състезанието за издръжливост на Nürburgring: GR Supra и Lexus LC.

По очевидни причини ще насочим вниманието си към състезателната Supra, която ще прекара време на пистата от 20 юни до 23 юни.

Състезанието за издръжливост обаче няма да бъде първото на Supra на „Зеления ад”. Автомобилът също участва в по-къси състезания от VLN Endurance Championship Nürburgring миналата есен, още преди официалната си премиера, покрит с камуфлаж.

Сега обаче вече няма нужда от него. Това не означава, че Supra вече няма тайни, даже напротив. Toyota казва, че Supra и Lexus LC, които ще се състезават в 24-часовата надпревара, „ще включат подобрени части и модерни технологии, предназначени за бъдещите пътнически автомобили.“ Това звучи вълнуващо.

Supra ще носи номер 90 и ще се състезава в клас SP8T, който позволява модификации на каросерията и е предназначен за автомобили с двигатели с обем до 4,0 литра с принудително пълнене. Състезателните модели са снабдени с 3.0-литров турбо агрегат, който е пряко свързан със серийния автомобил.

Целта на Toyota за 24-те часа на Nürburgring тази година е да завърши състезанието. Supra ще бъде управлявана от екип от четирима пилоти, състоящи се от Масахиро Сасаки, Уве Клайн, Хервиг Дененс и Хисаши Ябуки. Lexus LC, който се състезава в клас SP-PRO с номер 56, ще включва изцяло японски екипаж, включително Такеши Цучия, Наоя Гамо, Такамицу Мацуи и Юичи Накаяма.