Изключително непрятна случка се е разиграла в Калифорния. Разсеяна шофьорка на Toyota Corolla е катастрофирала в туко що реставриран Ford Model A от 1931 година.

Всъщност случката е наистина грозна, тъй като това не е просто Ford Model A, а вторият такъв излязъл от фабриката през далечната 1931 година. Собственикът на класиката – Уилиям Смит, получил Ford-a, като подарък за 16-тия си рожден ден през 1973 година. Като дълго време след това, той го ползвал за ежедневен автомобил. Разбира се, години по-късно колата станала твърде стара и неизползваема, а финансите не позволявали на ентусиаста да я реставрира. Именно това била и причината да я паркира в гаража си, където тя търпеливо чакала своята реновация.

Години по-късно Смит събрал достатъчно средства и заедно със сина си върнали този Model A в перфектно състояние. За жалост, радостта им не продължила много дълго. Малко след реставрацията, ентусиастите паркирали класиката пред къщата си, където разсеяна шофьорка се врязала в нея. Отгоре на всичкото, жената направила опит да избяга от произшествието. Първоначално с автомобила си, но тъй като и той бил пострадал от произшествието, тя слезнала и продължила бягството пеша. За щастие била заловена от полицията.

Резултатът от катастрофата: просто плачевен! Изцяло разбит заден мост, счупен диференциал и дори спукан блок на двигателя. Впрочем, причина за катастрофата се оказало, че жената с Corolla-та е говорила по телефона и не е видяла паркирания Ford.