Toyota Camry ще дойде в Европа

Camry

След 14-годишно отсъствие Toyota ще предлага Camry обратно в Европа, където ще започне да се продава от следващата година. Компанията заяви, че моделът ще бъде продаван в цяла Западна Европа, включително Великобритания.

Моделът от осмото поколение, който отпразнува своята премиера на миналогодишното автомобилно изложение в Детройт, ще бъде „самозареждащ се хибрид с нова 2.5-литрова хибридна електрическа система“, според Toyota, която не казва нищо повече за европейската версия на колата.

Въпреки това, Camry вероятно ще получи същата механика, както и моделът в САЩ. Това означава 2.5-литров 4-цилиндров двигател с 206 к.с. и 250 Nm въртящ момент, подпомогнат от електрически мотор с мощност 120 к.с. и 202 Nm.

Северноамериканската Toyota Camry Hybrid използва литиево-йонна батерия с два волтажа: 259V и 245V и може да се поръча с 8-степенна автоматична трансмисия или eCVT (електронно управлявана вариаторна трансмисия).

„Camry ще се завърне с новото си осмо поколение, представяйки предимствата на инженерния дизайн на Toyota New Global Architecture (TNGA)“, обясни Toyota. „Платформата TNGA е от основно значение за постигането на силни динамични качества“ забавно за шофиране „, привлекателен стил, прецизно качество на конструиране, високоефективно изпълнение и иновативни и удобни за потребителя технологии.“

2018 Toyota Camry Hybrid се предлага на три нива в Щатите. Първият е LE за $ 27,950, следван от SE $ 29,650 и XLE, с начална цена от $ 32,400.

Когато пристигне в Обединеното кралство, той ще бъде по-скъп от двата Auris хибрида, C-HR Hybrid, а също и от базовия RAV4 Hybrid.