Toyota Camry стъпи отново в Европа

Camry

Toyota Camry се завръща в Западна Европа след почти 14-годишно прекъсване.

Camry Hybrid 2019 изглежда почти идентична със своя североамерикански близнак. В резултат на това седанът има смела предна броня с тънка решетка, която се намира над масивен отвор за въздух. Моделът се отличава със синьото лого на Toyota и Hi-LED фарове.

Познатият стил продължава отстрани, като седанът привлича с линиите си, насочени към задния край. Там, Camry Hybrid добавя LED задни светлини и спойлер, интегриран в багажника.

Интериорът се отличава с 3-лъчев волан и стилен инструментален клъстер, със 7-инчов цветен дисплей. Моделът добавя меки пластмаси, черни акценти в пиано лак и система за инфоразвлечение с 8-инчов дисплей. Изкуствена дървена облицовка и 10-инчовия head-up дисплей допълват лукса.

Клиентите могат да поръчат сензорен екран, който осигурява на пътниците на задните седалки контрол върху управлението на климата и аудиосистемата.

Говорейки за технологията, всички Camry Hybrid ще се предлагат стандартно с Toyota Safety Sense системи за безопасност. Те включват адаптивен круиз контрол, автоматични дълги светлини, предупреждение за напускане на лентата, асистент за пътни знаци и система за уведомление при сблъсък, която може да разпознава пешеходци. Автомобилът може да бъде оборудван и със сензор за мъртва точка с предупреждение за наближаващ трафик.

Мощността се осигурява от хибриден 2.5-литров 4-цилиндров двигател, който предлага 215 к.с. Toyota не дава подробни спецификации, но американският модел има гореспоменатия двигател, както и електрически мотор, който развива 118 к.с. и въртящ момент от 202 Nm. Въпреки това, американският Camry Hybrid има комбинирана мощност от 208 к.с., така че вариантът за Европа ще е малко по-мощен.

Макар Toyota да не разкрива детайли, потвърди, че колата ще има разход на гориво от 4.2 л/100 км и емисии на CO2 до 98 г / км.