Toyota Aygo ще получи вълнуващ фейслифт за Женева

Aygo

Toyota пусна първи детайли относно фейслифта на Aygo преди дебюта на автомобилното изложение в Женева.

Започвайки с екстериора, моделът е оборудван с нова предна броня, която се отличава с отвори под ревизираните фарове. Toyota казва, че тази промяна трансформира X-образния преден край на автомобила в „по-мощен, триизмерен архитектурен елемент“.

Допълнителните промени са ограничени, но Aygo има нови задни светлини, както и ревизирана цветова палитра, която включва синьо и лилаво. И накрая, моделът може да бъде оборудван с по-изискани тасове или 15-цолови лети джанти.

Toyota отказва да пусне интериорни снимки, но каза, че в кабината има преработен инструментариум с нови графики и осветление. Повечето модели също са оборудвани с нова тапицерия и имат „по-луксозна цветова схема в кварцовото сиво и пиано черно“.

Ще се предлагат три различни нива на оборудване и средното – Aygo x-play ще се предлага с климатик и 7-инчова инфоразвлекателна система. Преминаването към версията x-clusiv добавя автоматична климатична система, седалки с частично кожено покритие и комплект системи Toyota Safety Sense. Моделът се отличава и с двуцветна външна цветова схема и уникални 15-инчови лети джанти.

Toyota ще предлага и две специални издания. Aygo x-cite ще предлага двуцветна лилава схема и 15-цолови алуминиеви джанти с черно покритие. Вътре има цветови акценти от купето и специални седалки с лилави шевове.

Aygo x-trend е поел в различна посока, тъй като има черен екстериор със синьо-зелени акценти и „спортни стикери“. Тази тема продължава в кабината, тъй като шофьорите ще намерят цветни детайли и кожени седалки.

Мощността се осигурява от усъвършенстван трицилиндров двигател с работен обем 998 куб. см., който има по-високо съотношение на сгъстяване, нова система за впръскване на горивото и подобрен балансиращ вал, за да се намалят вибрациите при работа на празен ход. Благодарение на тези и други подобрения двигателят развива 72 к.с. и 93 Nm въртящ момент.

Както очаквате, представянето е доста слабичко, тъй като до 0-100 км/ч. отнема 13.8 секунди, а максималната скорост е само 160 км/ч. Добрите новини са, че моделът консумира 3.9 л/100 км. и 90 g/km CO2 емисии.