Toyota 86 с двигател от Supra. Защо не?

86

Дрифтирането на Toyota 86 винаги е било една от причините компактното спортно купе да е любимо сред ентусиастите, затова няма как да не отбележим този проект.

Преди да видите дрифт клипчето по писта в Германия, нека видим какво прави това 86 толкова специално.

Ще започнем със сърдечната трансплантация, която заменя атмосферния 2.0-литров 4-цилиндров боксер с турбо двигател от Toyota Supra, който е настроен до бруталните 700 к.с.

Разбира се, такъв голям проект изисква още работа, като нова скоростна кутия, окачване и спирачки. Основната цел да дрифтира, налага тази Toyota 86 да е с хидравлична ръчна спирачка.

Кабината е максимално олекотена и разполага с нов цифров инструментален пакет, който осигурява на водача необходимите данни, волан с бързо освобождаващ се механизъм, много бутони, монтирани на таблото, спортни седалки и карбонов ролкейдж.

Тази Toyota е разработена от MPS Engineering, които завършват модела с капак от въглеродни влакна, по-широки калници с видими болтове , нова предна броня и огромно крило на багажника.

В уеб сайта на тунера могат да се открият различни подобрения за 86 и неговия близнак Subaru BRZ. Най-екстремният (с изключение на самяната на двигателя) е този, който създава над 500 к.с. чрез турбо и тотална смяна на частите по мотора.