Toyota ще участва в рали Дакар с невероятен Hilux Pickup Truck

Hilux

Toyota Gazoo Racing Южна Африка разкри три автомобила за Дакар 2019.

Последната еволюция на състезателния автомобил HiLux се отличава със средноразположен двигател и нова геометрия на окачването за рали Дакар. Мощността идва от атмосферен V8, който ще бъде снабден с ограничител на въздуха от 37 мм.

„ФИА работи усилено, за да се опита да балансира производителността на турбодизел автомобилите и тези с атмосферни V8, като нашата“, обяснява ръководителят на екипа на Toyota Gazoo Racing SA Глин Хол.

„Това е непрекъснат процес и нито един от лагерите няма да бъде напълно доволен от правилата, но нямаме друг избор освен да се придържаме към правилата им. По-малкият ограничител сигурно ще играе против нас, но заради по-ниската надморска височина в Перу може да наваксаме.“

V8 двигателят е взаимстван от предишния автомобил, както и скоростната кутия и повечето от частите. За 2019, обаче, той има по-добра настройка на окачването и повече мощност. Това ще помогне на HiLux в Дакар 2019, тъй като по-голямата част от състезанието ще се проведе на мек пясък в южната и централната част на Перу.

„Дакар е събитие, в което трябва да подхождате ден за ден и никога не трябва да очаквате лесно състезание“, казва Хол. „Но колата ни е значително по-усъвършенствана през последните две години и имаме всички основания да сме уверени, когато се отправим към Южна Америка“.