Toyota ще направи Supra Targa само ако я искаме

Toyota все още е на гребена на вълната заради новата Supra, но според доклад, идващ от Япония, може да видим и версия Targa.

Best Car Magazine наскоро имаше възможността да разговаря с главния инженер на Supra Тецуя Тада за възможността да се предложи droptop Supra. Въпреки, че не ирази ясно мнение по въпроса, изглежда, че Тада е отворен към идеята за новата Supra като Targa, но не стигна толкова далеч, за да каже дали това ще се случи.

Създаването на Supra с махащ се таван не би трябвало да се окаже твърде трудно за автомобилния производител, тъй като BMW Z4, с който Supra споделя своята платформа, се продава като кабриолет. Toyota Supra също има история в предлагането на Targa при трето и четвърто поколение и е очевидно, че клиентите биха посрещнали такъв автомобил с отворени обятия.

Според Тада, ако японският производител получи достатъчно заявки за нова Supra Targa, „може да я направи.“

Засега новата Supra се продава в Европа и Съединените щати само с 3.0-литров twin-turbo двигател на BMW и 8-степенна автоматична трансмисия. Логично е компанията да фокусира енергията си върху този модел, както и в 2.0-литровия модел за Япония, за момента, преди да обмисли начини за развитие на семейството на Supra.

Четвъртото поколение Supra бе строено почти десетилетие, така че ако новият модел се радва на подобен дълъг производствен цикъл, Toyota има достатъчно време да предложи автомобила в множество различни форми.