Toyota с два откачени проекта върху Tundra

Tundra

Toyota показа два проекта за Tundra на шоуто SEMA тази година, един от които се задвижва на водород и има робот за пица.

Той се нарича Tundra Pie Pro и разполага със същата система за задвижване като Toyota Mirai. В резултат на това той може да захрани себе си и цялата кухня, монтирана отзад, чрез ток от водородни горивни клетки. Друга голяма механична промяна е превръщането на пикапа в такъв с предно предаване.

Toyota Tundra Pie Pro

Tundra

Проектът се основава на Tundra SR5, която бе разглобена до голо шаси и след това сглобена отново. В сътрудничество с Pizza Hut, Tundra Pie Pro е напълно автоматизирана, мобилна кухня, която може да изготви прясна пица в рамките на 6-7 минути след получаване на поръчката.

Двете роботизирани ръце, които виждате, могат да се пекат, нарежат, пакетират и дадат пицата на клиента. Процесът започва, когато първото роботизиращо рамо отваря хладилника и взема избраната пица. След това я поставя върху фурната и се връща, за да затвори вратата на хладилника. След това пицата се пече на безвредна фурна.

След като е изпечена, втората роботизирана ръка взима готовия продукт и го поставя на дъската за рязане. Тя го разрязва на шест еднакви парчета, преди да го достави на клиента, чакащ отстрани.

Kevin Costner’s Toyota Tundra Custom

Tundra

Другата концепция на Tundra, изложена на SEMA, е превозно средство, създадено, за живот на открито. Пикапът разполага с оборудване, готово да задоволи страстта на Кевин Костнър към природата и активния начин на живот.

Пикапът е личен проект и превозно средство на актьора и режисьор, спечелил Оскар. Въз основа на модела Platinum, той съдържа много модификации.

Сред тях са предни и задни брони, произведени по поръчка, които интегрират осветлението, както и 4,5-инчов ход на амортисьорите Fox. Проектът на актьора се предлага и с двукомпонентен покрив за багаж, прикрепен към корпуса на автомобила.