Toyota строи собствена тестова писта в Япония

Toyota

Toyota донесе Nürburgring в Япония със строителството на ново изследователско и развойно съоръжение само на 30 минути от централния си офис в Toyota City.

Изпитателният терен от 1600 акра в планинския район Шимояма включва предизвикателно трасе по модела на немската писта Nürburgring Nordschliefe.

Възползвайки се изцяло от местната топография, 3,3-километровата писта включва 75-метрова промяна на височината и широк спектър от криви и наклони, които да симулират различни европейски пътища. Целта на пистата е да помогне на инженерите да разработят превозни средства с динамични характеристики, които ги правят забавни за управление и идеални за европейските предпочитания. Междувременно, техническият център ще позволи най-ефективното прилагане на извлечените резултати.

Toyota

Откриването на този полигон дава още едно доказателство за големите усилия на Toyota за създаване на все по-добри автомобили – в този случай чрез усъвършенстване на техните динамични качества при строги условия на шофиране. Когато строителството на съоръжението приключи през март 2024 г., ще бъдат заети около 3 300 души, като 90% от тях ще са пряко ангажирани в разработването, тестването и оценката на превозните средства.

Toyota

В честванията по откриването на централната част на съоръжението този месец президентът на Toyota Акио Тойода каза: „Ние възнамеряваме да усъвършенстваме всеки един от нашите модели и да разработим типове автомобили, които олицетворяват истинската радост от шофирането. Тъй като свързващите, автономните и електрически технологии обещават да трансформират самата природа на мобилността, Toyota ще остане вярна на традициите си и емоционалното представяне.

„Ние ще продължим да полагаме всички усилия, за да накараме нашите клиенти да се усмихват, независимо от формата, която автомобилите приемат в бъдеще.“

Toyota