Toyota се чуди дали да вдигне мощността или да направи ръчна кутия за Supra

ръчна

Дали Toyota не се шегува със слуха, че обмисля ръчна трансмисия за новата Supra? Ако е така, ние сме ЗА!

Новата Supra идва само с 8-степенен автоматик. На неотдавнашно събитие, главният инженер на Toyota Тецуя Тада бе запитан за евентуална ръчна версия. Също така бе дискутиран въпроса относно twin-turbo S58 двигателят на BMW и има ли той почва в новия японец.

„Ако трябва да избирате между twin turbo S58 или ръчната трансмисия, кое би имало по-голям приоритет?“, Попита Тада в отговор. „Това, което виждате днес, е първата версия на новата Supra. От този момент нататък – както при всички други спортни автомобили – всяка година ще имаме нови ъпгрейди. Например, 86 всяка година имаше няколко еволюции и подобрения, чак до модела GRMN.“

„Що се отнася до ъпгрейдите, има ред, в който ще въведем нещата. Единственият въпрос е в какъв ред да тръгнем?“

Отговорът на Тада е доста любопитен. Главният инженер зад 86 и съживената Supra по-рано каза, че ръчната трансмисия не е на дневен ред, но изглежда, че това последно изявление показва, че вече се обмисля такъв вариант. Той също изглежда отворен към идеята да се направи по-мощна Supra с двигателя на новите X3 M и X4 M, въпреки че президентът на BMW M Division Маркус Флаш наскоро заяви, че е „малко вероятно“ той да достави този двигател на Toyota „засега“.

Какво бихте предпочели? Вариант на Toyota Supra с 500 к.с. или ръчна трансмисия?