Toyota се чуди дали да вдигне мощността или да направи ръчна кутия за Supra

489
ръчна

Дали Toyota не се шегува със слуха, че обмисля ръчна трансмисия за новата Supra? Ако е така, ние сме ЗА!

Новата Supra идва само с 8-степенен автоматик. На неотдавнашно събитие, главният инженер на Toyota Тецуя Тада бе запитан за евентуална ръчна версия. Също така бе дискутиран въпроса относно twin-turbo S58 двигателят на BMW и има ли той почва в новия японец.

„Ако трябва да избирате между twin turbo S58 или ръчната трансмисия, кое би имало по-голям приоритет?“, Попита Тада в отговор. „Това, което виждате днес, е първата версия на новата Supra. От този момент нататък – както при всички други спортни автомобили – всяка година ще имаме нови ъпгрейди. Например, 86 всяка година имаше няколко еволюции и подобрения, чак до модела GRMN.“

„Що се отнася до ъпгрейдите, има ред, в който ще въведем нещата. Единственият въпрос е в какъв ред да тръгнем?“

Отговорът на Тада е доста любопитен. Главният инженер зад 86 и съживената Supra по-рано каза, че ръчната трансмисия не е на дневен ред, но изглежда, че това последно изявление показва, че вече се обмисля такъв вариант. Той също изглежда отворен към идеята да се направи по-мощна Supra с двигателя на новите X3 M и X4 M, въпреки че президентът на BMW M Division Маркус Флаш наскоро заяви, че е „малко вероятно“ той да достави този двигател на Toyota „засега“.

Какво бихте предпочели? Вариант на Toyota Supra с 500 к.с. или ръчна трансмисия?