Toyota разкрива смели тунинг фантазии за Corolla в Лас Вегас

Corolla

Toyota представи 2019 Corolla Hatchback по-рано тази година, така че не е изненада, че моделът получава много внимание за SEMA.

Като част от тези усилия, компанията създаде Corolla, която отдава почит на AE86. Тя е дело на Muscle Tuner Automotive и разполага с бодикит, който включва алуминиев преден сплитер, канарди, прагове и голям дифузьор. Моделът също така има обичайната визия, която имитира AE86.

По отношение на подобренията, Corolla е оборудвана с нов всмукателен колектор, права генерация и нитро система. Джантите са олекотени, обвити в гуми Bridgestone RE-71R.

Super Street Corolla е с по-спокоен външен вид, но идва в ярко червено и доста карбон. Други забележителни промени включват джанти Volk Racing с шест спици, гуми Falken и спирачки Wilwood.

Под ламарините има регулируемо окачване и модифициран двигател с изпускателна система с четири накрайника. Други акценти включват спортни седалки и персонализирана аудио система с масивен субуфер.

Следващата Corolla е на SoCal Kustomz, което е малко странно за компанията, тъй като те се специализират в ретро американски коли. Независимо от това, фирмата не е имала никакви проблеми с колата, тъй като поддържа външните модификации до минимум. Въпреки това, те добавят Hella фарове, както и колела Motegi MR138 с гуми Nexen N’Fera SUR4.

Макар външният дизайн да не е прекалено вълнуващ, двигателят на автомобила е оборудван с нитро система и обичайната изпускателна система.

Едно от най-известните имена за тунинг на Corolla е Hoonigan и те изработват спортен модел, който напомня на рали автомобилите от 1990-те. За да се постигне този външен вид, екипът инсталира прожектори Hella, черно фолио и бели джанти Fifteen52 Integrale.

Хечбекът е оборудван с доста подобрения, включително нови пружини и нов всмукателен колектор. Други актуализации включват Ark Performance изпускателна система и спортни седалки.

Автомобилът на Hoonigan е проектиран да бъде използван и за снимки. Като част от това, моделът може да бъде оборудван с кран, камера Red Dragon с обектив Canon 17-120mm.

На последно място, Papadakis Racing създаде автомобил, готов да се състезава във Formula DRIFT Pro сериите. Това изисква доста промени, включително преминаване от предно към задно предаване. Стандартният двигател на автомобила е заменен от 2.7-литров 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда 850 к.с.