Toyota представи възродената Corolla

Corolla

Auris бе заменен от Corolla! Toyota възражда модела си в Европа с две нови форми – 5-местен хечбек и комби.

Новата Corolla също така отбелязва дебюта на двойната хибридна система на Toyota, като хечбекът и комбито предлагат избор от две хибридни задвижвания. В допълнение към това, новите компактни модели от Toyota ще се предлагат само с един конвенционален двигател – 1.2-литров турбо бензинов агрегат със 116 к.с.

Самозареждащите се хибридни задвижвания идват от 1.8-литров агрегат със 122 к.с. и 2.0-литров мотор със 180 к.с. Първият акцентира върху икономията на гориво, като Toyota твърди, че той ще е „изключително икономичен и с ниски емисии на CO2“, както и до 50% електрическо шофиране за ежедневно пътуване.

1.8-литровият бензинов двигател предлага 122 к.с. и 142 Nm, а електрическият двигател е с мощност от 72 к.с. и 163 Nm. 2.0-литровата хибридна система предлага 180 к.с. и въртящ момент от 192 Nm и се подпомага от никел-метален хидриден електродвигател.

2.0-литровата система е насочена към купувачите, които искат по-динамично шофиране, предлагайки повече мощност и дори пера зад волана.

И двата модела са базирани на TNGA GA-C платформата на Toyota, която предлага по-благоприятно шофиране благодарение на 10-мм по-нисък център на тежестта, стандартно мултилинк задно окачване и 60% по-твърдо шаси. В резултат на това Corolla предлага по-добро управление и стабилност, без да се нарушава комфорта.

Corolla Touring Sports се възползва от 58-мм по-дълго купе, което заменя. Още по-важно е, че междуосието е увеличено със 100 мм и е с обща дължина 2700 мм, което му помага да осигури повече място за краката на пътниците отзад. Капацитетът на багажника е 598 литра с вдигнати седалки.