supra

Завръщането на легендарната Toyota Supra категорично се оказа една от най-големите новини в автомобилния свят за тази година, въпреки че компанията от Япония продължава да дразни феновете с оскъдна информация и тийзъри на камуфлажни коли. Преди време стана ясно, че автомобилът ще бъде показан и на фестивала Гудууд тази седмица, но Toyota отново в последния момент заявиха, че колата пак няма да е в проиведствена версия … и пак ще е с камуфлаж. Това направо кара сърцата ни да кървят !

Въпреки всичко няма как да изпуснем да видим едно от първите видеа на дългочакания модел в движение и да отбележим тук всяка нова подробност, която може да се забележи в Supra A90. Макар и за техническите спецификации компанията да продължава да мълчи, ние можем да кажем няколко думи за външния вид на машината.

Първото е, че за разлика от статичните снимки показвани до момента, видеото ни дава динамичен поглед над овалите на колата от различни ъгли и безспорно се оказва, че тя прилича повече на предшественика си А80, отколкото си мислехме ние. Това единствено може да ни радва!

Също така за първи път успяваме да подочуем страхотния звук на мотора в сурова среда. 6 цилиндровия редови двигател на BMW показва нелоши певчески данни, а специалисти предполагат, че изходната му мощност ще бъде около 340 к.с., въпреки че официални данни за нея все още няма. Ако това се окаже истина, обаче, с масата си от 1500 кг. Toyota Supra A90 би влезнало в територията на натокания Nissan 370Z.