Докато опустушителните пожари в Калифорния продължават да изгарят масивни части от териториите на Малибу, в Интернет пространството наяве излезе историята за смелия парамедик спасил десетки със своята Toyota Tundra. Случаят привлече вниманието дори и на представителството на марката в САЩ.

Американското издание „New York Times“ разказва за медицинското лице Алин Пиърс, който прекосява огнения ад с личния си пикап, за да стигне до болницата, където да обгрижи пострадалите пациенти и да се увери, че са евакуирани успешно. Изображения на колата разкриват колко близо до пламъците е минал автомобилът.

По-голямата част от страните на иначе бялата Toyota Tundra са силно обгорени, а почти всички пластмасови детайли са стопени, като огледала, броня и фарове.

За да изолира нахлуването на горещина в купето, Пиърс опъва палтото си на страничните прозорци. Той дори пише прощално писмо до семейството си от телефона малко преди булдозер да разчисти паднали горящи дървета от пътя му.

„Аз бях ‘приключил’. Мислех си, че просто ще умра сред топящата се пластмаса“ – споделя Алин Пиърс пред New York Times.

Малко след като парамедикът публикува снимка на изгорялята си Tundra в Инстаграм, от Toyota бързо се свързват с него, за да му предложат нов пикап. Те буквално коментират под снимката:

„Ние сме впечатлени от проявената смелост да спасите хората. Не се притеснявайте за колата, ще ви подарим чисто нов пикап!“

https://www.instagram.com/p/Bp8Z-fNBC1u/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=193qd8ba63zqt

Алин Пиърс е горд с колата си и модификациите, които е направил по нея. Сигурно сме, че той е човекът, който най-много заслужава нов ‘трък’ в момента.