Toyota обмисля ръчна кутия за Supra ако търсенето е високо

Supra

Като се има предвид, че това е споделен проект с BMW, никой не очакваше Supra да бъде много по-различна от Z4.

Частите по задвижването и интериорният дизайн са силни напомняния, че Supra 2020 има повече общо с BMW, отколкото с Toyota. Все пак, Toyota успя да направи Supra много по-различна чисто визуално от BMW Z4 Roadster, но всичко останало може да бъде описано като компромис. Би ли било по-добре, ако Toyota изобщо не бяха възраждали легендарната Supra.

Колата получава смесени реакции от феновете. Например, много ентусиасти питат защо няма опция за ръчна трансмисия. Всички модели преди тази генерация я предлагаха.

Главният инженер на Toyota Supra Тецуя Тада казва, че ръчната трансмисия все още се разглежда за A90. „Ако търсенето на масовия пазар е голямо, това би било нещо, което би трябвало да се разгледа. Всичко зависи от правилния момент.” каза Тада пред репортери на автомобилното изложение в Детройт през 2019 година.

Инженерът обаче подчерта, че това ще се случи само ако има „упорито, огромно търсене“ за ръчна трансмисия. Куп хора, които се оплакват по форумите едва ли биха свършили работата.

Тада добави, че е „много доволен“ от изпълнението на стандартния 8-степенен автоматик на Supra 2020. „Той е напълно различен от всяка друга автоматична трансмисия, която е била пускана“, цитира той Auto Guide.

Главният инженер напомни на журналистите, че ръчната трансмисия на Supra са в „фази на разработване на тестове”. От предишни доклади имаме информация, че ръчната кутия ще се предлага само на пазарите с десен волан, което е жалко.

По време на същата дискусия, изпълнителният вицепрезидент на Toyota North America Робърт Картър добави, че компанията ще отговори на потребителите. Той обаче подчерта, че продажбите на автомобили с ръчна трансмисия са незначителни в Северна Америка.