Toyota може да възроди MR2

MR2

Toyota наскоро представи новата Supra и сега изглежда, че компанията може да направи същото с MR2.

По всичко личи, че Car & Driver знае нещо за MR2. Така мечтата на Акио Тойода за три спортни автомобила най-сетне може да бъде завършена.

Подробностите са ограничени, но в публикацията се споменава, че автомобилът все още е на няколко години от производство и няма да пристигне до 2024 година. Това е далеч във времето и малко се знае за модела на този етап.

Въпреки това, публикацията отбелязва, че компанията си партнира с BMW и Subaru, за да създаде Supra и GT86. С оглед на това, те вярват, че възраждането на MR2 може потенциално да включва партньорство с друг автомобилен производител. Това отново би спомогнало за понижаване на разходите и споделяне на задвижването.

Toyota вече заяви, че възнамерява да предложи електрифицирана версия на всичките си модели от 2025 година. Като се има предвид това, най-вероятно MR2 ще бъде най-малкото с хибриден двигател. Разбира се, има и възможност за конвенционално задвижван вариант и дори възможност за електромобил.

Ако моделът наистина използва MR2 името, той вероятно ще се възползва от някои от нещата, които направиха оригинала толкова значим. Те включват ниско тегло, спортен контрол и стилен дизайн.

Електрическите автомобили не са известни с това, че са особено леки и това определено ще бъде предизвикателство, ако Toyota реши да поеме по този път. Медията обаче предполага, че това е най-вероятният вариант и дори споменава, че MR2 може да бъде позициониран като съперник на електрическо Porsche Boxster и Cayman. Това звучи малко странно, тъй като Toyota вече изпрати Supra в този сектор.