Toyota иска да прави три спортни модела

Toyota

Toyota довършва новата Supra, но тя може да не е единственият спортен автомобил в разработка.

В стремежа си да популяризира дебюта на Supra, компанията даде интервю с главния инженер Течуя Тада. От всичко казано той намекна, че производителят търси възможност за още една спортна кола.

Както обясни Тада, президентът на Toyota Акио Тойода винаги е казвал, че иска спортното семейство да се състои от „трима братя“. Тада казва, че 86 е средното дете, а Supra е „големият брат“. Другият модел ще бъде спортна кола, която ще се появи под 86.

Както отбелязва Autoblog, Тада спомена за три спортни автомобила и компанията може да е намекнала за базов модел, когато представи концепта S-FR на автомобилното изложение в Токио през 2015 г. Той е създаден да „направи цяло едно поколение да се влюби в шофирането„. Налице е познатата комбинация от лека конструкция с класически дизайн с двигател отпред и задвижване на задния мост.

Тъй като моделът е концепт, Toyota не дава твърде много подробности за колата. Компанията обаче потвърди, че S-FR е четириместен с оптимално разпределение на теглото и независимо окачване за „отлично представяне в завой“. Моделът беше оборудван с 6-степенна ръчна трансмисия, която обещава забавно шофиране.

По-късно тази година Toyota представи концепта S-FR Racing, който изглеждаше перфектен конкурент на Mazda MX-5 Cup. Toyota не казва много за колата, но виждаме преден сплитер, карбонови калници и олекотени колела. Моделът е оборудван и с аеродинамични странични прагове и масивно задно крило.

Оттогава Toyota не е споменала много за модела, така че не сме сигурни дали да очакваме скоро спортния автомобил. Феновете обаче вероятно ще приветстват модела, тъй като Toyota 86 от 2018 г. започва от $ 26,455. В по-малкия сегмент обаче остава празнина откакто беше изтеглен Scion tC през 2016 г.