TopCar Stinger GTR е карбоново Porsche 911

Може би това е най-добрата спортна кола, която някога е създавана и един от най-добрите автомобили за шофиране, но Porsche 911 е и консервативен, а и не толкова блестящ като някои от неговите конкуренти, като Audi R8 или McLaren 570GT. Това иска да промени TopCar със Stinger GTR Carbon Edition.

Руският тунер показа ясно намеренията си, изработвайки както предната, така и задната броня, както и страничните прагове, капака, огледалата, крилото, вентилационните отвори и изобщо цялото купе от въглеродни влакна.

Същият лек материал може да се намери и на волана, таблото, задната част на седалките и панелите на вратите.

И все пак, когато става въпрос за кабината, това, което се отличава най-много, са златните елементи – и ние говорим за истинско злато. То е по скоростния лост, перата на скоростите, дръжките на вратите, електрическите бутони на седалките, вентилационните отвори и други копчета.

Това е може би най-екстравагантният интериор на Porsche 911, който някога сме виждали, макар че най-вероятно няма да е по вкуса на всеки, тъй като Porsche пуристите обикновено предпочитат фабрични кабини за своите 911.

Що се отнася до представянето, TopCar ще напомпа мощността на Porsche 911 до 750 к.с., което ще го издигне до нивото на McLaren 720S.