Dodge Challenger SRT Demon е един от най-отакчените американски автомобили, които някога са излизали от Детройт, тъй като включва 6,2-литров V8 двигател, който разработва с 840 к.с. и 1042 Nm въртящ момент.

Разполагайки с по-голяма мощност от Viper, Demon успява да се изстреля до 100 км/ч за ненормалните 2.3 секунди. Ако това не е достатъчно впечатляващо, колата може да измине и 1/4 миля за 9.65 секунди при 225 км/ч.

Последният Demon напусна поточната линия миналата пролет и наскоро той беше включен в епизод на Top Gear. Каран от Мат Леблан, Demon е описан като „голям удобен крузер“, който се чувства доста бърз. След това Леблан разкритикува колата за това, че не е много високотехнологична и че е „просто Dodge“.

Критиките продължават, но видеото в крайна сметка измества курса, за да се съсредоточи върху това, което Demon прави най-добре – да кара по права линия. Там той казва, че ускорението е „невероятно“ и „няма да умръзне никога“.

Традиционно за Top Gear, имаше и състезание и то не срещу кого и да е, а именно Lamborghini Aventador. Въпреки че струва четири пъти повече от Demon, Aventador не е от лигата на Dodge-а. Това наистина не би трябвало да е толкова изненадващо, тъй като вече видяхме, че Demon победи няколко други високопроизводителни модела, включително Lamborghini Huracan.

Моделът в момента е на стойност около $ 120,000 – $ 140,000 в eBay, но феновете винаги могат да се задоволят с Challenger SRT Hellcat Redeye, който започва от $ 69,650. Макар и да не е толкова мощен като Demon, неговият 6.2-литров V8 с компресор развива 797 к.с. и 707 Nm въртящ момент. Това позволява на автомобила да ускори до 100 км/ч. за 3.4 секунди и да достигне максимална скорост от 327 км/ч.