Една от компаниите на Илон Мъск – The Boring Company завърши изграждането на своя тестов тунел под Лос Анджелис.

Тунелът е построен, за да изпробва възможностите на концепцията за подземния транспорт на Мъск, а за неговот изграждане са били нужни 12 месеца. Според главния изпълнителен директор на The Boring Company тунелът ще бъде отворен за обществеността на 10 декември, а на хората ще бъде предложено безплатно ползване.

Отправяйки се към Twitter, Мъск каза, че наскоро е преминал по цялата дължина на тунела, описвайки го като „смущаващо дълъг“. Той е с дължина 3,2 км.

С цел да се разбере дали концепцията на друга идея на предприемача би работила, на Мъск бе дадено разрешение да изкопае малко парче земя в окръг Колумбия във Вашингтон, по-рано тази година, за да построи Hyperloop. По време на обявяването The Boring Company той заяви, че все още придобива нужното разрешение за копаене под градски пътища и други обществени места.

Нещата не спират до там.

През юни на The Boring Company бе възложен договор за изграждане на система Loop между летище Чикаго О’Хеър и центъра на града. За разлика от Hyperloop, системата за подземен градски транспорт не пренася пътниците при скорости над 1100 км / ч във вакуумни тръби, а вместо това се състои от 16-пътнически шейни, които се движат в тунели при скорост от 160 км / ч ).

Остава да се види колко ще струва системата за изграждане, но е ясно, че компанията на Мъск ще плати сметката, която се оценява на около 1 млрд. долара. Съгласно предложената идея, пътниците ще могат да пътуват от центъра до Чикаго О’Хеър за 12 минути за сумата от $ 20 и $ 25.