През миналия месец в Интернет пространството популярност набра видеоклип, на който Tesla Model X помага на камион  Volvo с полуремарке да изкачи заснежен наклон в Северна Каролина… и успява!

Сега собственикът на този Model X от Норвегия решава да покаже на северноамериканския си колега как неговият автомобил изтегля 43-тонен влекач оставен на свободна скорост и равен терен. Отбелязано е, че гумите са зимни, а действието се развива на пистата във Валербанен.

Х моделът на Tesla разполага с около 1000 Нм тяга, които очевидно могат да превърнат луксозното возило в прекрасен комбайн на полето, но честно казано не можем да преценим дали те биха му стигнали, за да успее да постигне и следващата си цел спомената във видеото – Airbus A380, самолет, който Cayenne Diesel вече „разходи“ из пистите. Дали и Tesla ще го направи ?
Интересно ни е Tesla Semi Truck на какво е способен. Електрическият влекач (първи в света) със сигурност ще попадне в директни сблъсъци със своите дизелови конкуренти на мига, в който стъпи на бял свят.

https://www.facebook.com/kconner5/videos/10213150791356894/