От деня, в който BMW F90 M5 се появи на бял със заявка за най-бърз седан в света, той събра любопитството на фенове и дори на конкуренцията около себе си, най-малкото защото е и първият М седан с четири задвижващи колела. До момента моделът в стандартния си вид, не в Competition версията, успя да шамароса всеки от противниците си, които се усмелиха да го предизвикат на старта. Но какво ще кажете да видим един по-нестандартен канидат за гонка с F90 M5?

Автомобилите Tesla многократно са сравнявани с модели на BMW през последните години и дори ние няколко пъти сме ви показвали подобни съревнования. Въпреки това те винаги са интересни, защото електрическите коли се смятат за автомобили на бъдещето, а хората желаят да разберат как се справят с днешните най-добри модели.

Но преди да изгледате видеото, нека сложим на масата малко факти. Tesla-та е в най-мощния си вариант P100D, което ще рече, че под красивото си тяло крие 613 к. с. и 1074 Нм въртящ момент, като всичко това е на ваше разположение още от първия оборот на електромоторите. От Американската компания твърдят, че бехемотът ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди, превръщайки го в една от най-бързо потеглящите коли на планетата.

В другия ъгъл на ринга М5 – цата разчита на малко по-скромни данни, но произлизащи от 4.4 литров двигател с вътрешното горене и две турбини. На разположение са 600 к. с. и 750 Нм., които определят спринта до 100 км/ч за 3.4 сек.

Може би би било по-честно на старта до червената Tesla Model S да се постави M5 Competition, тъй като техническите им характеристики са по-сходни, но както и да е… Електрическият модел наистина надделява в началото, което е разбираемо, но BMW-то показва какво наистина значи скорост, когато стигат 160 км/ч.

За финала – гледайте клипчето по-горе!