Независимо дали го харесвате или не, Tesla Cybertruck е нещото, за което говори цял свят. Дали заради меко казано футуристичният му дизайн, ниската цена или невероятните му способности, той е в устите на хората. Илън Мъск отново прикова вниманието към компанията си, било то и с доста полярен автомобил.

Основателят и главният изпълнителен директор на компанията показа видеоклип при разкриването на електрическия пикап миналата седмица. За да няма неразбрали и такива, които са пропуснали премиерата, клипът се появи и в интернет.

Той има за цел да подчертае силата на Cybertruck срещу най-продавания автомобил в Америка. От това, което можем да кажем е, че средният или топ вариантът на електропикапа има задвижване на всички колела. Вторият в гамата модел е с два електромотора, а най-мощният модел е с мощност от три електродвигателя, което ще доведе до невероятни нива на въртящ момент.

Въпреки това, Ford F-150, използван за демонстрацията, ясно се вижда, че върти само задните си колела. Това означава, че му липсва система за задвижване на всички колела и вероятно се задвижва от по-малък двигател, който не е подходящ за проведеното състезание. След това идва теглото, което вероятно е в полза на Cybertruck, тъй като той е с няколкостотин килограма по-тежък.

Така че, всичко е в полза на електрическия пикап и няма как да не се запитаме доколко честен е този тест. Вие какво мислите?