Tesla завърши S3XY семейството си

S3XY

С неотдавнашното представяне на Tesla Model Y, дългоочакваното S3XY семейство от моделите на компанията най-накрая е готово.

Нова снимка, публикувана от електрическия автомобилен производител, показва четирите модела, подредени един до друг. Приликите между превозните средства са поразителни, особено Model 3 и Model Y.

S3XY

Tesla стартира сегашната си гама от модели с изцяло електрическия седан Model S. След положителния отзвук от този автомобил, Tesla пусна втория модел в семейството, Model X. По същество SUV версия на Model S, Model X е най-просторният от всички настоящи автомобили на Tesla и се отличава с невероятните Falcon Wing“ врати.

През 2016 г. Tesla Model 3 бе представен в прототипна форма. Първоначално Tesla планираше да обяви седана си като Model E, но Ford запази името още през 2000 година. Така идеята на компанията за SEXY семейство претърпя леки промени, но Model 3 се справи с предаване на генералното съобщение.

S3XY

Що се отнася до това дали семейството на Tesla е наистина секси, можем да поспорим. Множество критици изразиха разочарование от Model Y, твърдейки, че приликите между него и Model 3 биха довели до спад на седана заради по-новия кросоувър.

Моделната гама на Tesla няма да завърши с четирите показани автомобила. В края на 2017 г. електрическият производител разкри прототипите на Tesla Semi и Tesla Roadster второ поколение. По-късно тази година Tesla ще представи и прототип на дългоочаквания пикап, с което моделите на Tesla ще стигнат седем.