TechArt разкри бруталното GTstreet RS преди Женева

GTstreet RS

TechArt изпревари събитията и показа GTstreet RS преди изложението в Женева. Новият TechArt модел е базиран на Porsche 991.2 Turbo S и ще се предлага само в 10 броя.

Тунинг специалистът на Porsche успява да изстиска още 187 к.с. от 3.8-литровия Turbo S боксерен 6-цилиндров двигателя благодарение на двойка нови турбокомпресори с променлива геометрия. Крайните числа са просто ненормални: 759 к.с. и 920Nm въртящ момент.

С толкова много мощ, не е чудно, че новият TechArt GTstreet RS идва с шокиращо ускорение: 100 км/ч. за 2.5 секунди, 0-200 км/ч. за 8.1 секунди и максимална скорост, която е ограничена до 340 км/ч!!!

GTstreet RS

„На високоскоросните тестове и оборудван със специално хомологирани спортни гуми, новият TechArt GTstreet RS стига до скорост от около 360 км/ч,“ казва Стивън Ратц, технически главен изпълнителен директор на TechArt Automobildesign.

TechArt актуализира екстериора със собствен карбонов бодикит, който осигурява допълнителна притискателна сила, без да променя коефициента на съпротивление. Задният спойлер може е удължен и може да се регулира с 15 градуса, а джантите с централна гайка са специална версия на Formula IV Race на TechArt.

Всеки от 10-те броя на GTstreet RS ще разполага със собствен номер на предния капак. В допълнение, задният и страничните малки прозорци са изработени от олекотено стъкло Corning Gorilla, а в карбоновия дифузор са интегрирани четири титаниеви изпускателни тръби. В тях е поставен електронно регулируем клапан позволяващ различни нива на шум.

GTstreet RS

Интериорът е „облечен“ с алкантара, кожа, както и вълна. Стелките, таблото, централният тунел, централната конзола, сенниците, част от корите на вратите и тавана са покрити с алкантара. По вратите и седалките имаме свежа комбинация от кожа, алкантара и вълна, а всичко може да се изработи по желание на клиента. 6-точковите колани, ролбара и дръжките на вратите вкарват нужната доза спорт отвътре.