Suzuki Celerio, Hyundai i10 или VW Up!

Celerio

Градските автомобили често предлагат точно това, за което плащате от гледна точка на дизайн, комфорт, вътрешно пространство и двигател, но къде се позиционират три от най-популярните модели?

За да отговорят на този въпрос, CarWow взеха Suzuki Celerio, Hyundai i10 и Volkswagen Up! за тест, чиито резултати могат да изненадат някои от вас.

Добре, може да не е най-вълнуващото видео, но определено си струва да се погледне, като се има предвид тяхната достъпност. Celerio започва от £ 7 500 ($ 10 037) в Обединеното кралство, следван от i10 на стойност под £ 9 000 ($ 12 045) и Up !, над £ 9 000 ($ 12 045), така че първият определено печели ценовата класация.

Suzuki не е най-вълнуващата кола на трите, със скучен дизайн и много евтин интериор. Въпреки това, той е над другите два модела с по-добро пространство отзад.

i10, от друга страна, разполага с най-широко пространство, но се нарежда зад Up !. Интериорът на германеца е хубав и просторен и идва със система, която превръща телефона на потребителя в инфоразвлекателна система. Багажното пространство е почти еднакво и в трите автомобила, като Volkswagen отново е едни гърди напред заради регулируемия под.

Изпреварването на друго превозно средство по магистралата ще отнеме доста време и на трите автомобила, но Volkswagen’s Up! идва с турбокомпресор на двигателя като опция. Турбото ще окаже значително влияние върху икономията на гориво, така че по-добре си помислете два пъти.

Изглежда, че германският автомобил е най-добрият, но достатъчен ли е да ви накара да го поискате, или ще предпочетете модния Fiat 500? Не забравяйте, че по-голямата и практична Dacia Sandero попада в същия ценови диапазон.