SUV-ът на Ferrari може и да надмине Lambo Urus

SUV

Ferrari е в средата на разработването на първия си SUV и се очаква автомобилът да предложи по-голяма мощност от Lamborghini Urus.

Ferrari мълчи за бъдещия си SUV, потвърждавайки само миналата година, че го разработва под името Purosangue (италиански за „чистокръвен“ или „чиста кръв“). Въпреки това, Car and Driver вярват, че SUV-ът вероятно ще увеличи производителността на този тип превозни средства до нови висоти.

Смята се, че Ferrari Purosangue ще се задвижва от V8 двигател, вероятно украсен с чифт турбокомпресори и хибридна помощ. Lamborghini Urus изстрелва 641 к.с. от своя 4-литров V8 с две турбини и, с добавянето на хибридна система, със сигурност е възможно Ferrari да има повече мощ. Задната ос на платформата на Purosangue трябва да означава, че предните колела ще бъдат задвижвани частично от електричество.

Решението на Ferrari да пусне джип е очевидно мотивирано от очакванията за натрупване на печалба от такъв автомобил. SUV-овете са най-новите задължителни играчки за богатите, а с Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce и Porsche в играта е само въпрос на време Ferrari да се присъедини към групата.

Никой извън Ferrari няма представа как ще изглежда първият джип на компанията, но неизбежно ще сподели някои общи черти с дизайна на моделите на марката. Очаквайте остри и агресивни фарове, кръгли задни светлини и големи, спортни колела.