SUV рекордът на Nurburgring застрашен след тест на Audi RS Q8

Audi RS Q8

Audi RS Q8 се очаква да бъде истинско стралишище и като такъв, разбира се, се тества на Nurburgring. Не само, че се тества, но може и да е подобрил SUV рекорда поне според YouTuber-а Misha Charoudin.

Charoudin често посещава немската писта, както е било и на 21 август. Тогава доста автомобили от VW Group и Mercedes-AMG осъществяват тестове, сред които е и RS Q8.

Стоейки близо до старта с хронометър в ръка, Charoudin засича времето на RS Q8, което е 7 минути и 47 секунди. Той не вижда финалната линия, но знае приблизително кога превозно средство я пресича, ориентирайки се по звука, от бордюра на последния завой. Времето му вероятно е неточно, но със сигурност доста близко до реалността.

Ако RS Q8 наистина обикаля трасето за 7:47, това би било подобрение с две секунди спрямо сегашния рекорд на Mercedes-AMG GLC 63 S. Audi все още не дават официални данни за RS Q8, но има спекулации, че компанията никога няма да го направи. Все пак, над RS Q8 седят Porsche Cayenne и Lamborghini Urus.

Сърцето на бруталния купе SUV ще бъде познатият 4,0-литров twin-turbo V8 двигател, доставящ около 600 к.с. Това ще е идеална алтернатива за тези, които не искат супер скъпия Urus.