SUV доминаторът на Audi – RS Q8, изглежда почти готов

RS Q8

Прототипът на Audi RS Q8 беше доста срамежлив. При публичните му появи, винаги криеше основните черти, които ще го разграничават. Не и този път. Виждаме автомобила само с лепенки на Audi Sport, които доста му отиват.

Така вече можем обстойно да се насладим на огромните въздухозаборници и остри линии по купето. Ясно се забелязват променената задна броня, агресивните прагове и, надяваме се, джантите, които ще украсят модела.

Дори в сравнение с неотдавна представения SQ8, RS Q8 има много по-динамична визия. Отворите за въздух са значително по-големи, предната броня изглежда още по-агресивна, както и праговете. Дифузьорът отзад е доста по-изразен, а изпускателната система е с 2 накрайника. Типично за RS модел.

Що се отнася до интериора, очакваме той да е подобен на SQ8, което означава по-спортни седалки и доста карбон. Прототипът от снимките включва ролбар и състезателни седалки Recaro, но не се надявайте. Това е само заради теста на писта.

Агрегатът в RS Q8 ще бъде 4.0-литровият V8 на VW Group, който превърна Lamborghini Urus в ужасяващо бърз SUV. За разлика от Urus обаче, се съобщава, че двигателят ще бъде понижен от 641 к.с. до около 600 к.с., за да не прекъсне продажбите на Lambo.

Не сме сигурни дали Audi ще включи RS Q8 сред дебютите си във Франкфурт следващия месец, но със сигурност ще видим новия мега купе кросоувър до края на годината.