Subaru WRX STI 2019 може да получи повече мощ

WRX

Subaru наскоро ракри следващото поколение WRX с концепта VIZIV Performance, но изглежда, че компанията не е забравила за настоящия модел.

Според документ, разкрит от The Truth About Cars, Subaru WRX STI 2019 ще има подобрен турбо 2,5-литров боксерен двигател, който развива 310 к.с. Това е скромно увеличение от 5 к.с. и съответства с ограничената версия WRX STI Type RA.

Мениджърът на продуктовите комуникации на Subaru за Америка ​​Доминик Инфанте заяви, че е „твърде рано да коментираме“ доклада, но скромното увеличение на мощността изглежда вероятно.

Остава неясно дали моделът ще получи допълнителни промени, но WRX STI 2018 получи множество актуализации в стилистиката, включително нова предна броня с ревизирани LED фарове и по-голям отвор на долната решетка. Моделът е оборудван и с нови 19-инчови колела и скоби на покрива.

Интериорните промени бяха сравнително ограничени, но включваха обновени материали и преработени дръжки на вратите. Откъм технология автомобилът получи по-голяма 7-инчовина инфоразвлекателна система и 5,9-инчов мултифункционален дисплей.

Инженерите работят върху подобряването на производителността на STI чрез промени в окачването и системата за задвижване на четирите колела. Моделът е оборудван и с усъвършенствана спирачна система Brembo, използваща по-здрави моноблокови апарати, по-големи дискове и нови спирачни накладки със „значително по-голяма повърхност за подобряване на спирачното усещане и устойчивост от износване“.

Стандартният Subaru WRX модел също е споменат в документа, но според него моделът ще продължи да използва турбокомпресорния 2.0-литров 4-цилиндров боксерен двигател с мощност от 268 к.с. и въртящ момент 349 Nm.

Не е ясно кога ще бъдат въведени 2019 WRX и WRX STI, но настоящите модели започват от $ 26,995 и $ 36,095.